Παιδικο Εργαστηρι


Στο μικρό εργαστήρι μας,πραγματοποιούνται μαθήματα ζωγραφικής,σχέδιο,χαρακτική,κατασκευές απο πηλό και άλλα υλικά σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.Με τη χρήση προτζέκτορα αναλύουμε έργα διαφόρων καλλιτεχνών και εμπνεόμαστε απο αυτά.
Επίσης,διδάσκουμε και την ιδιαίτερα διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά,με οφέλη για τη δημιουργικότητα τους,την τεχνική "Stop-motion animation"(Ταινίες μικρού μήκους).
Σκοπός όλων των μαθημάτων είναι να καλλιεργηθεί,με δημιουργικό τρόπο η φαντασία των παιδιών,η εικαστική σκέψη,η αντίληψη,η συνεργασία και η καλλιέργια δεξιοτήτων.

Απολάυστε δείγματα της δουλειάς τους.

 Δειγμα
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

https://photos.app.goo.gl/nFKoXreAia7aB3pF8


"Ο Θαυμαστός κόσμος της Ποσειδωνίας"

Το εργαστήρι της Ελένης Πεχλιβάνη με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια παρουσιάζει το animation με τίτλο "Ο Θαυμαστός Κόσμος της Ποσειδωνίας".
Με το συγκεκριμένο Animation,που φτιάχτηκε με την τεχνική του Stop Motion,με μουσική και σχέδια των παιδιών,πήραμε μέρος στο 6ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο Φυκολογίας .Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Φυκολογική Εταιρεία (ΕΛΦΕ) και αποτέλεσε παράλληλη δράση της έκθεσης "Salty fields" στο Μουσείο Ηρακλειδών,όπου επιμελήθηκε η εξαιρετική επιμελήτρια και βιολόγος Nina Fragopoulou.
Ευχαριστούμε θερμά την Νίνα Φραγκοπούλου για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε!
Επίσης,ευχαριστώ την υπέροχη ομάδα μου:Αγγελίνα, Αναστασία, Κωνσταντίνα, Ελισσάβετ, Αλέξη, Λυδία, Σύλβια, Φωτεινή, Εβελίνα Μαρία, Αλεξάνδρα, Χρυσηίδα και τον Βασίλη Κωνσταντά για την πολύτιμη βοήθεια του στο μοντάζ!
Ο τίτλος του Συμποσίου ήτανε "Τα φύκη στο περιβάλλον,στην εκπαίδευση και στην τέχνη" και κερδίσαμε την υποβρύχια φωτογραφική μηχανή!!!

YOUTUBE external link


"Οι μαγικοί κύκλοι της Yayoi Kusama"

Τα παιδιά του εργαστηρίου ζωγραφικής της Ελένης Πεχλιβάνη παρουσιάζουν την ταινία


external youtube link


Η ταινία μας κέρδισε το 1ο βραβείο σκηνοθεσίας στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό Κινηματογράφου ο οποιος έγινε υπο την αιγίδα της της Πρεσβείας της Ιαπωνίας και συνδιοργανώθηκε απο 


  • Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης, ΜοΜΑ
  • Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών
  • Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
  • OPUS, Οργανισμός Ανάδειξης Πολιτισμού
  • Εκδοτικός Οίκος ΜΕΛΙΣΣΑ
  • Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων


Το Σάββατο 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου η απονομή βραβείων και δώρων στα συμμετέχοντα σχολεία που διακρίθηκαν και την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Christopher Hudson, εκδότης των βιβλίων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης - ΜοΜΑ, η Ellen Weinstein, αμερικανίδα εικονογράφος του βιβλίου της Κουσάμα, η Άντυ Δημοπούλου, Υπεύθυνη Συντονισμού του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, εκπρόσωποι της πρεσβείας της Ιαπωνίας και του Δήμου Αθηναίων.

Σχόλια